Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Δωρίδας με το τουριστικό σάιτ του Δήμου Δωρίδος

Ανακαλύψτε τη Δωρίδα!
Ένας τόπος με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς

www.dorida.gr/explore

Ο Δήμος Δωρίδος είναι δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος. Αντιστοιχεί επακριβώς στην παλαιότερη Επαρχία Δωρίδας.

Αλπικά τοπία στα Βαρδούσια, τεχνητή λίμνη στο Λιδωρίκι, δαντελωτές ακτές στο Ευπάλιο, νησιώτικο χρώμα στην Τολοφώνα. Κάθε πρώην Δήμος από τους τέσσερις που συνθέτουν το σημερινό Δήμο Δωρίδος έφερε σαν προίκα ένα πλούσιο, ανεξερεύνητο και παρθένο περιβάλλον, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Ερατεινή

Η Ερατεινή έδρα του πρώην Δήμου Τολοφώνος, παλαιότερα ήταν γνωστή ως «Χάνι» και με Διάταγμα του 1893 ονομάσθηκε Ερατεινή. Αρχικά υπήρχαν μερικά πανδοχεία, τελωνείο και αποβάθρα, όπου αποβιβάζονταν από τα καράβια επιβάτες και ξεφορτώνονταν εμπορεύματα, που διακινούσαν και προς την εσωτερική ορεινή Δωρίδα.

Το εμπόριο, η θαλάσσια επικοινωνία με τον Πειραιά και το Αίγιο και η θέση, συνετέλεσαν στη συγκρότηση του οικισμού, που αναγνωρίστηκε ως Κοινότητα το 1912. Η άνετη οδική επικοινωνία με Ιτέα, Άμφισσα, Ναύπακτο και Λιδωρίκι, η καθαρή παραλία και η όμορφη γύρω φύση, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα ξενοδοχεία στην περιοχή, τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες έχουν καταστήσει την Ερατεινή ένα αξιόλογο καλοκαιρινό θέρετρο, με μόνιμους και διερχόμενους παραθεριστές.

Ενοριακός ναός ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, που εορτάζει στις 8 Μαΐου και εξωκλήσια ο Άγιος Νικόλαος και η Κοίμηση της Θεοτόκου. Η περιοχή παράγει εκλεκτό λάδι, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.